Passie voor begeleiden van leerlingen

“Het is geweldig om te zien hoe leerlingen geboeid raken.”

Merlijn Wiersema, docent Geschiedenis en Godsdienst

Elk leerjaar heeft zijn charme, maar het begeleiden van brugklassers in hun eerste jaar op de middelbare school is bijzonder. Mijn passie ligt in het ondersteunen van leerlingen bij hun academische en persoonlijke ontwikkeling; van het leren plannen van huiswerk tot het maken van verslagen.

Geschiedenisles maakt enthousiast
Leerlingen reageren vooral enthousiast op de verhalende aspecten van de geschiedenislessen. Het is geweldig om te zien hoe leerlingen geboeid raken door verhalen uit de geschiedenis, en deze jaren later nog steeds herinneren. Deze reacties motiveren mij als docent om leerlingen te blijven inspireren en activeren.

Een soepele overgang
Door introductieweken en kennismakingsgesprekken voor de zomervakantie bereiden we leerlingen voor op hun nieuwe avontuur. In de eerste weken van het schooljaar houd ik rekening met de nieuwe ervaring voor de leerlingen, met minder huiswerk en veel oefening voor afsluitende toetsen.
Het betrekken van ouders in het leerproces is cruciaal. We geven ouders inzicht in het volledige leerproces van hun kind, niet alleen in cijfers. Deze samenwerking tussen ouders en school is essentieel om een veilig en stimulerend leer- en leefklimaat te creëren.

Ontdek meer verhalen

“De passie van de mensen op de scholen en in de bedrijven is fantastisch om te zien!”

Maria Tiggelaar en Peter Zwiers, projectleiders STO

Lees het hele verhaal
“Met internationalisering verrijken we ons onderwijs.”

Katharina Hoffmann, docent Duits en contactpersoon internationalisering

Lees het hele verhaal
“Een leerling op de juiste plek krijgen, daar doen we het voor.”

Karin Rolfes, docent vmbo

Lees het hele verhaal