Van docent naar teamleider

“Mijn kennis en ervaring probeer ik over te dragen op mijn team.”

Marlies Mulder, teamleider ISK

'Every accomplishment starts with the decision to try'.

In de afgelopen jaren heb ik als docent Duits gewerkt en was ik coach van een 3TL-klas. Daarnaast was ik voorzitter van de MR en voorzitter van de GMR van Stichting Scholengroep Trivium.

Ik heb altijd enorm genoten van het onderwijssysteem Kunskapsskolan. Het heeft ervoor gezorgd, dat ik leerlingen veel beter leerde kennen, dan wanneer je een ‘gewone’ mentor bent. Van dichtbij de ontwikkeling mee te mogen maken was geweldig!

Maar alles valt en staat met de beslissing van de leerling om iets te gaan proberen. Als coach en docent wilde ik voor zo’n omgeving zorgen, waarin ik mijn leerlingen stimuleerde om een volgende stap te willen nemen. Dit ging soms verder dan alleen mijn vakgebied; het ging ook om persoonlijke ontwikkeling en groei.

De quote is ook op mezelf van toepassing. Ik heb kunnen solliciteren naar de functie Teamleider bij de ISK (Internationale Schakelklas). Voor mij een grote stap, maar ik heb wel besloten het te gaan proberen en zonder die beslissing zou ik deze functie nu niet hebben gehad. Mijn kennis en ervaring die ik de afgelopen jaren heb opgedaan, probeer ik ook over te dragen aan mijn team en de ISK-leerlingen. Samen werken we aan de vele aspecten die het onderwijs te bieden heeft. Het is voor mij heel erg motiverend om te zien wanneer leerlingen genieten van alles wat onze school te bieden heeft en wanneer mijn team en de leerlingen met veel plezier naar school komen!

Ontdek meer verhalen

“De passie van de mensen op de scholen en in de bedrijven is fantastisch om te zien!”

Maria Tiggelaar en Peter Zwiers, projectleiders STO

Lees het hele verhaal
“Met internationalisering verrijken we ons onderwijs.”

Katharina Hoffmann, docent Duits en contactpersoon internationalisering

Lees het hele verhaal
“Een leerling op de juiste plek krijgen, daar doen we het voor.”

Karin Rolfes, docent vmbo

Lees het hele verhaal